Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Technische problemen teisteren Symbolica in de Efteling

08-07-2017, 13.41 uur

De nieuwe attractie Symbolica in de Efteling kampt nog met kinderziektes. Toch is het niet het complexe transportsysteem dat voor de meeste problemen zorgt. De afgelopen week werd vooral de voorshow van de attractie getroffen door technische storingen.

Bezoekers worden in een statige ontvangstzaal verwelkomd door lakei O.J. Punctuel. Tijdens zijn introductiepraatje komt Efteling-mascotte Pardoes tevoorschijn. Het is de bedoeling dat hij met behulp van een toverspreuk een grote trap laat bewegen, waardoor een geheime doorgang ontstaat.

In de praktijk blijkt de bewegende trap regelmatig niet te functioneren. De afgelopen dagen werden bezoekers vaak via twee normale poorten naar het instapstation geleid. Vanochtend stond de trap permanent open. Bovendien praat de lakei niet altijd meer als bezoekers de zaal betreden.

Ondanks de gebreken blijft de tekst van de voorshow ongewijzigd. Symbolica werd een week geleden officieel geopend. De wachttijd voor de miljoenenattractie schommelt doorgaans tussen de vijftig en honderd minuten.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be