Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Beekse Bergen

Zeeleeuwen ontdekken nieuw verblijf in Safaripark Beekse Bergen

14-07-2017, 20.12 uur

Safaripark Beekse Bergen heeft vanmiddag een nieuw verblijf voor zeeleeuwen geopend. Zes Californische zeeleeuwen hebben inmiddels hun intrek genomen in het gebied, dat grenst aan de ruime watergangen van het Brabantse dierenpark.

Als de dieren helemaal gewend zijn aan hun nieuwe onderkomen, krijgen ze de volledige beschikking over de ruim tien hectare aan water in het park. Een zevende zeeleeuw had volgens Beekse Bergen nog geen zin om te verhuizen. Bezoekers kunnen hem elders in het park bekijken.

Aan de rand van het verblijf staan interactieve panelen die bezoekers informeren over 'plastic soup'-problematiek, één van de grootste bedreigingen voor zeedieren in het wild.

Over een paar jaar worden er ook Zuid-Afrikaanse zeeberen verwelkomd in het gebied. Hun komst laat nog even op zich wachten omdat ze lastiger te trainen zijn dan zeeleeuwen. Volgens Beekse Bergen zijn dagelijkse trainingen belangrijk om medische controles uit te voeren.

Meer Beekse Bergen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be