Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disney-fans starten petitie tegen aanpassen Pirates of the Caribbean

06-07-2017, 13.09 uur

Tienduizenden Disney-fans zijn boos vanwege de plannen om een iconische scène in Pirates of the Caribbean aan te passen. In de attractie varen bezoekers langs een markt waar vrouwen geveild worden. Onlangs kondigde Disneyland Paris aan dat het controversiële tafereel wordt vervangen.

De vrouwenveiling maakt plaats voor een normale veiling met handelswaar. Volgend jaar gebeurt hetzelfde met de Pirates-attracties in Californië en Florida. Veel fans vinden echter dat de oorspronkelijke scène van grote historische waarde is. Een petitie tegen de aanpassing is in een paar dagen tijd al meer dan 30.000 keer getekend.

"De veilingscène met de bekende roodharige schone is al onderdeel van de attractie sinds de opening", schrijven de initiatiefnemers. "Het is onderdeel van de geschiedenis. Wij willen dat de originele scène blijft."

Pirates of the Caribbean in Disneyland Paris gaat op 24 juli weer open na een verbouwing die zes maanden duurde. Van 14 tot en met 16 juli kunnen abonnementhouders alvast kennismaken met de vernieuwde attractie.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be