Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Madurodam

Eindelijk groen licht voor uitbreidingsplannen Madurodam

06-07-2017, 14.46 uur | Reacties

Goed nieuws voor Madurodam: het Haagse themapark mag gaan uitbreiden. Een meerderheid van de gemeenteraad in Den Haag steunt de plannen van het attractiepark om met 0,6 hectare te groeien. Eerder ging het gemeentebestuur al akkoord met de uitbreiding.

Buurtbewoners en natuurorganisaties zijn tegen de uitbreiding, omdat een deel van een naastgelegen natuurgebied moet wijken. Vorige week werd er nog door zo'n honderd tegenstanders gedemonstreerd voor de ingang van het park.

Toch gaat de politiek nu akkoord. "Madurodam is goed voor de stad", zegt CDA'er Michel Rogier volgens Omroep West. "Het park zorgt voor banen en trekt toeristen, het hoort bij Den Haag zoals Artis bij Amsterdam en Blijdorp bij Rotterdam." Alleen de Partij voor de Dieren en Groep de Mos stemden tegen.

Madurodam wil zich ontwikkelen van een miniatuurpark tot een volwaardig themapark met overdekte attracties. Tot 2030 wordt er naar verwachting 45 miljoen euro geïnvesteerd. In een speciaal buurtconvenant is opgenomen dat Madurodam na dit project nooit meer mag uitbreiden richting het natuurgebied.

Meer Madurodam
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be