Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Zo wordt het verhaal van Symbolica verteld aan mindervaliden

03-07-2017, 18.04 uurBeeld: Lisa van der Drift

De Efteling heeft er iets op gevonden om mindervaliden toch te betrekken bij het verhaal van de nieuwe attractie Symbolica. Het achtergrondverhaal wordt uitgelegd in een speciale voorshow, maar rolstoelers en andere mindervaliden slaan dat gedeelte over. Zij betreden het Paleis der Fantasie via een gang die direct leidt naar een apart instapstation.

In de wachtruimte voor mindervaliden hangt daarom een plakkaat met een mededeling van lakei O.J. Punctuel. Hij kondigt aan dat bezoekers zich straks netjes aan de regels moeten houden tijdens hun exclusieve audiëntie bij "onze Koninklijke Hoogheid Koning Pardulfus".

Daaroverheen is een gescheurd vel papier geplakt dat werd ondertekend door Pardoes de Tovernar. Hij schrijft: "Psssst... Ik heb een véél leuker idee! Geen audiëntie, geen saaie regels... Ga met mij mee! Een reis door paleiszalen vol magie... Het heet hier niet voor niets het Paleis der Fantasie!" De tekst is vergelijkbaar met het verhaal van Pardoes in de voorshow.

Mindervaliden moeten hun bezoek aan Symbolica vooraf reserveren. Ze krijgen dan een bonnetje mee met een tijdstip waarop ze kunnen terugkomen. Er is per dag een beperkt aantal tickets beschikbaar. Hoewel de attractie drie verschillende routes kent, volgen mindervaliden altijd dezelfde tour.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be