Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Buren Walibi Belgium stomverbaasd over toekomstplannen

28-06-2017, 14.13 uur

Omwonenden van Walibi Belgium zijn compleet verrast over de ingrijpende toekomstplannen van het pretpark. De komende jaren wordt er zo'n 100 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe attracties. Die aankondiging komt voor buurtbewoners als een donderslag bij heldere hemel.

Ze klagen dat ze vooraf niet geïnformeerd zijn. Het attractiepark wil onder meer de grootste en snelste achtbaan van de Benelux bouwen. Tijdens het laatste overleg tussen Walibi en omwonenden - afgelopen voorjaar - kwam het hele project echter niet ter sprake. Buren vrezen voor overlast.

"De aankondigingen zijn voor buurtbewoners zeer verontrustend, omdat nieuwe attracties veel impact hebben op het landschap, de infrastructuur en het milieu", vertelt de voorzitter van een buurtvereniging aan een regionale krant. Morgen volgt er alsnog een overleg met Walibi.

"We respecteren de normen overeengekomen in de exploitatievergunning", laat een woordvoerster van Walibi Belgium aan Looopings weten. "We communiceren met de buren rekening houdend met ons communicatieplan en de bijeenkomsten die regelmatig met hen gehouden worden."

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be