Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nieuwe Efteling-attractie Symbolica wordt goed ontvangen

28-06-2017, 17.51 uur

De afgelopen dagen hebben duizenden abonnementhouders van de Efteling kennis kunnen maken met de nieuwe attractie Symbolica. Hoewel kritische fans nog wel wat kanttekeningen hebben, wordt de miljoenenaanwinst over het algemeen goed ontvangen. Met name de gedetailleerde decors, de geavanceerde bewegende poppen en speciale effecten worden geroemd.

Op social media zijn talloze lyrische reacties te vinden. "Wauw! Wat een fantastische attractie", vindt Laura Graumans. "Je kijkt je ogen uit, diep onder de indruk." Ene Nathalie schrijft: "Wij zijn sprakeloos. Zwaar onder de indruk van Symbolica, echt prachtig." Patrick de Jong: "Het overstijgt alle verwachtingen, heel mooi gemaakt."

Daphne: "Symbolica was echt geweldig. Super mooi en zo veel details." Ene Kevin spreekt over een "fantastische ervaring". "Wauw, wát een toevoeging aan het attractieaanbod!", aldus Stijn Iding. "De scenes zijn geweldig en super gedetailleerd", oordeelt Noah. "Symbolica is schitterend, echt prachtig", zegt Sjoerd Gabriëls.

"Goede familie-attractie, veel te zien met gave scènes!", luidt het oordeel van Ramon Heeren. "Het was fantastisch!", laat Lisa van der Drift weten. Tinus: "Afwerking en details in Symbolica zijn van hoge kwaliteit." Mandy: "Betoverend mooi."

Er is ook kritiek. Zo vinden veel proefpersonen dat er nog veel verbeterd kan worden aan de timing van de karretjes en de effecten. "Echt wel toffe en mooie elementen in de rit, maar veel nauwelijks zichtbaar", vertelt Ilona van Golen. "Scènes missen focus en regie." Boukje Koop: "Symbolica zou gigantisch opknappen van betere programmering en begeleidende muziek." Arendo: "Je hebt amper de tijd om iets te bekijken of je gaat alweer weg."

Johan van Ruyven noemt het laatste gedeelte van de rit "enorm slecht getimed en inspiratieloos". Robin Peeters is het met hem eens. "Tot de scène in Botanicum absoluut wereldtop, daarna flink bergaf. Te traag tempo, muziek niet memorabel en geen spanningsopbouw." Remco Stadhouders: "Mooie attractie, trage en saaie ritbeleving. Mag meer actie in de beweging van de wagens."

Over één ding zijn vrijwel alle fans het eens: het interactieve deel van Symbolica voegt niets toe. Passagiers kunnen tijdens een ritje bepaalde effecten in werking zetten met behulp van een controlepaneel op de eerste rij van de karretjes. "Dat zogenaamde interactieve gedeelte van Symbolica hadden ze beter weg kunnen laten", is een exemplarische reactie. "Mega onduidelijk en het deed niks."

"Overbodig en afleidend", vindt Robin Peeters. Liesbeth: "Ik maar drukken op die schermpjes, maar er gebeurde bijna niks. Leidt alleen maar af." Friso Geerlings: "Die schermpjes zijn echt mega irritant aanwezig en storend. Overstralen scène en uitzicht. Niet nodig." Diego Biezemans: "Dat interactieve gedeelte is echt slecht."

Olaf Wesel vat alle commentaren goed samen: "Symbolica is een van onder tot boven gethematiseerde ride met een overdaad aan details, waardoor na één ritje nog niet alles op zijn plek valt." Dirk Hens vult aan: "Een prachtige attractie, maar ook nog heel veel puntjes op de i te zetten de komende dagen en weken." Vanaf aanstaande zaterdag kunnen Efteling-liefhebbers zo veel ritjes maken als ze willen. Dan is Symbolica toegankelijk voor het grote publiek.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be