Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-directeur: 'Symbolica wordt beter dan Droomvlucht'

25-06-2017, 15.22 uur

Symbolica, de nieuwste attractie van de Efteling, wordt in één klap de beste attractie in het pretpark. Dat denkt directeur Fons Jurgens. Nu is Droomvlucht nog de attractie die door bezoekers het meest gewaardeerd wordt.

"Het wordt zeker een nieuwe nummer één-attractie", zegt Jurgens in gesprek met het tv-programma Kraak. "Dat was ook echt onze doelstelling: om Droomvlucht van de troon te gaan stoten." Hij belooft: "Het wordt fantastisch mooi."

Symbolica is een darkride, net als Carnaval Festival (1984), Fata Morgana (1986) en Droomvlucht (1993). Bezoekers maken een zeven minuten durend ritje door het Paleis der Fantasie, onder leiding van Efteling-mascotte Pardoes. De opening vindt plaats op 1 juli.

De Efteling is nog druk bezig met het afstellen van alle showeffecten in de 35 miljoen euro kostende attractie. "De afgelopen weken waren we iedere nacht aan het sleutelen", aldus de directeur. "Elke keer komt er wel iets voorbij wat niet helemaal klopt. Maar het transportsysteem gaat het zeker doen."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be