Efteling

Efteling-directeur: 'Symbolica wordt beter dan Droomvlucht'

25-06-2017, 15:22 uur | Reacties

Symbolica, de nieuwste attractie van de Efteling, wordt in één klap de beste attractie in het pretpark. Dat denkt directeur Fons Jurgens. Nu is Droomvlucht nog de attractie die door bezoekers het meest gewaardeerd wordt.

"Het wordt zeker een nieuwe nummer één-attractie", zegt Jurgens in gesprek met het tv-programma Kraak. "Dat was ook echt onze doelstelling: om Droomvlucht van de troon te gaan stoten." Hij belooft: "Het wordt fantastisch mooi."


ZIE OOK: Dit is de plattegrond van de nieuwe Efteling-attractie Symbolica

Symbolica is een darkride, net als Carnaval Festival (1984), Fata Morgana (1986) en Droomvlucht (1993). Bezoekers maken een zeven minuten durend ritje door het Paleis der Fantasie, onder leiding van Efteling-mascotte Pardoes. De opening vindt plaats op 1 juli.

De Efteling is nog druk bezig met het afstellen van alle showeffecten in de 35 miljoen euro kostende attractie. "De afgelopen weken waren we iedere nacht aan het sleutelen", aldus de directeur. "Elke keer komt er wel iets voorbij wat niet helemaal klopt. Maar het transportsysteem gaat het zeker doen."

ZIE OOK: Efteling telt af naar opening van nieuwe attractie Symbolica

Reacties