Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Europa-Park gaat achtbaan helemaal opnieuw bouwen

24-06-2017, 22.24 uur

Eén van de oudste achtbanen in het Duitse Europa-Park krijgt een enorme make-over. De overdekte rollercoaster Eurosat uit 1989 wordt binnenkort helemaal opnieuw gebouwd. Dat heeft directeur Michael Mack vanavond bekendgemaakt op een bijeenkomst waar Looopings aanwezig was.

Eurosat, gelegen in het Franse themagebied van Europa-Park, is een tientallen meters hoge indoor coaster in een enorme zilverkleurige koepel. De topsnelheid bedraagt 60 kilometer per uur. Op de negenhonderd meter lange baan staan maar liefst zeven treinen.

Komende winter wordt de hele bol afgebroken, waarna de huidige achtbaan gesloopt wordt. Er komt een nieuwe baan voor in de plaats, maar de lay-out blijft nagenoeg identiek. Ook de iconische spiraallift blijft.

"Je kunt op zo'n klein oppervlak weinig andere lay-outs kwijt", aldus Mack. De attractie heeft straks twee stations, waarvan één voor ritjes met een virtualreality-bril. Bovendien wordt Eurosat voorzien van nieuwe treinen en nieuwe decoraties.Meer Europa-Park
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be