Plopsaland De Panne

Achtbanen Plopsaland 's avonds dicht vanwege geluidsoverlast

24-06-2017, 13:20 uur | Reacties

Om geluidsoverlast te voorkomen moeten twee achtbanen in Plopsaland De Panne 's avonds gesloten blijven. Dat staat in de nieuwe milieuvergunning van het Vlaamse pretpark. Na 19.00 uur mogen houten achtbaan Heidi The Ride en kinderachtbaan Viktors Race niet meer rijden.

Verder moet Plopsaland een vijf meter hoge geluidswand bouwen achter themagebied Wickieland. Bij de rollercoaster Viktors Race - slechts acht meter hoog - moet ook een geluidswand komen te staan. Tot slot wordt het attractiepark verplicht om alle achtergrondmuziek vanaf 19.00 uur zachter te zetten - maximaal 97 dB.


ZIE OOK: Plopsaland verstopt houten achtbaan achter enorme schutting

"Het eerder sluiten van de twee attracties hebben we zelf voorgesteld om buurtbewoners een plezier te doen", vertelt Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof aan Looopings. Het plaatsen van de nieuwe groenbuffers is een idee van de overheid.

Plopsaland kwam vorig jaar in de problemen toen de milieuvergunning van het park verlopen bleek te zijn. Een gespecialiseerd bedrijf dat de vergunning had moeten regelen, diende de aanvraag te laat in. Inmiddels is er een nieuwe vergunning. Die loopt tot 2036.

ZIE OOK: Sluiting dreigt voor Plopsaland vanwege verlopen milieuvergunning

Reacties