Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Efteling

Nieuwe Efteling-attractie Symbolica slechts deels toegankelijk voor rolstoelers

21-06-2017, 12:40 uur | Reacties

Rolstoelers krijgen slechts een deel van de nieuwe Efteling-attractie Symbolica te zien. Symbolica bestaat uit drie verschillende routes: de Heldentour, de Muziektour en de Schattentour. Invalide Efteling-bezoekers kunnen echter niet kiezen.

"Bezoekers met een beperking kunnen enkel de Muziektour volgen", laat het pretpark weten op Twitter. De Heldentour en Schattentour krijgen gehandicapte gasten dus nooit te zien.

ZIE OOK: Rolstoelers moeten plek in nieuwe Efteling-attractie Symbolica reserveren

Invaliden moeten een plek in de attractie vooraf reserveren via een speciale kaartenautomaat. Zij kunnen de attractie betreden via een aparte wachtruimte. De reguliere voorshow slaan ze over. Per gehandicapte worden twee begeleiders toegelaten.

Daarnaast is Symbolica, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Droomvlucht en Fata Morgana, niet geschikt voor baby's. Volgens de Efteling maken de karretjes meer onverwachte bewegingen. Alleen kinderen die zelfstandig kunnen lopen, mogen een ritje maken. Er is wel een zogeheten babyswitch aanwezig bij de uitgang.

Een tocht door de geheime gangen van het Paleis der Fantasie duurt ongeveer zeven minuten. Symbolica gaat op zaterdag 1 juli open.

ZIE OOK: Dit is de plattegrond van de nieuwe Efteling-attractie Symbolica

Reacties
Bijdrage