Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nieuwe Efteling-attractie Symbolica slechts deels toegankelijk voor rolstoelers

21-06-2017, 12.40 uur

Rolstoelers krijgen slechts een deel van de nieuwe Efteling-attractie Symbolica te zien. Symbolica bestaat uit drie verschillende routes: de Heldentour, de Muziektour en de Schattentour. Invalide Efteling-bezoekers kunnen echter niet kiezen.

"Bezoekers met een beperking kunnen enkel de Muziektour volgen", laat het pretpark weten op Twitter. De Heldentour en Schattentour krijgen gehandicapte gasten dus nooit te zien.

Invaliden moeten een plek in de attractie vooraf reserveren via een speciale kaartenautomaat. Zij kunnen de attractie betreden via een aparte wachtruimte. De reguliere voorshow slaan ze over. Per gehandicapte worden twee begeleiders toegelaten.

Daarnaast is Symbolica, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Droomvlucht en Fata Morgana, niet geschikt voor baby's. Volgens de Efteling maken de karretjes meer onverwachte bewegingen. Alleen kinderen die zelfstandig kunnen lopen, mogen een ritje maken. Er is wel een zogeheten babyswitch aanwezig bij de uitgang.

Een tocht door de geheime gangen van het Paleis der Fantasie duurt ongeveer zeven minuten. Symbolica gaat op zaterdag 1 juli open.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be