Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Dit is de plattegrond van de nieuwe Efteling-attractie Symbolica

20-06-2017, 14.02 uurBeeld: Eftelingsestraat.nl

Benieuwd hoe een ritje in de nieuwe Efteling-attractie Symbolica zal verlopen? In de wachtrij van Symbolica staat sinds vandaag een bord met de plattegrond van de attractie. Daarop worden alle scènes in de darkride vermeld.

Bezoekers worden allereerst verwelkomd in een grote ontvangstzaal, die Vestibule wordt genoemd. In het station kunnen gasten kiezen uit drie verschillende routes: de Schattentour, de Muziektour en de Heldentour. Er vertrekken steeds drie karretjes tegelijk.

De rit zelf begint in het Observatorium (4), de werkkamer van tovenaar Almar. Daarna volgt Panorama Salon (5). Vanaf een groot balkon kijken de inzittenden uit over een indrukwekkende miniatuurstad. Vervolgens komen ze aan in de plantenkas Botanicum (6), waar ze oog in oog staan met een enorme vis in een gigantisch aquarium.

In de volgende ruimte splitsen de drie karretjes zich op. Afhankelijk van welke route bezoekers gekozen hebben, komen ze tot stilstand in het Schatten Boudoir (7), het Muziek Salon (8) of het Helden Kabinet (9). Na het Verborgen Fantasie Depot (10) komen de voertuigen weer bij elkaar bij de Koninklijke Champagne Voorraad (11).

Via de Provisie Passage (12) bereiken bezoekers uiteindelijk de grote Koningszaal (3), waar ze worden opgewacht door onder andere koning Pardulfus. De rit eindigt bij een verzameling schilderijen: de Galerij der Fantasievollen (2).

Op het bord in de wachtrij staat een andere volgorde vermeld. Inmiddels weten we dat het bezoek aan het Paleis der Fantasie door toedoen van Efteling-mascotte Pardoes anders gaat verlopen dan de bedoeling is. Symbolica gaat op zaterdag 1 juli open. Volgende week mogen medewerkers, abonnementhouders, prijswinnaars, journalisten en andere genodigden alvast een kijkje nemen.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be