Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kolmården

Heftige houten achtbaan gaat eindelijk weer open

19-06-2017, 19.57 uur | Reacties

De meest heftige houten achtbaan van Europa gaat eindelijk weer open. Na acht maanden van onzekerheid heeft het Zweedse pretpark Kolmården toestemming gekregen om de spectaculaire houten rollercoaster Wildfire in gebruik te nemen. Vanaf morgen kunnen bezoekers weer een ritje maken.

Wildfire werd een jaar geleden officiel geopend, maar sinds eind oktober 2016 staat de attractie stil. De bouwvergunning was plotseling ongeldig verklaard, omdat de baan een te grote impact zou hebben op het milieu. Nu mag de achtbaan van de gemeenteraad alsnog open.

Wildfire is 56 meter hoog en 1265 meter lang. De topsnelheid bedraagt maar liefst 113 kilometer per uur. Bijzonder is dat de achtbaan drie keer over de kop gaat. De attractie werd gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Rocky Mountain Construction, in samenwerking met de Nederlandse firma Vekoma.Meer Kolmården
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be