Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Het Spoorwegmuseum

Geen juridische stappen tegen ontslagen directeur Spoorwegmuseum

19-06-2017, 17.23 uur

Het Spoorwegmuseum onderneemt geen juridische stappen tegen oud-directeur Marten Foppen. Hij werd onlangs ontslagen op verdenking van fraude en belangenverstrengeling. Hoewel Foppen volgens de raad van toezicht "interne spelregels heeft overtreden", zijn er geen strafbare feiten gevonden.

Dat blijkt uit een onderzoek dat de afgelopen maanden is uitgevoerd. Toch heeft de raad van toezicht van Het Spoorwegmuseum geen goed woord over voor het gedrag van Foppen. Zijn ontslag was dan ook terecht, zegt een woordvoerder.

"Hij heeft laakbaar gehandeld voor een bestuurder. Er is een onoverbrugbare vertrouwensbreuk ontstaan." Foppen zou zich schuldig hebben gemaakt aan "vriendjespolitiek" door de bouw van een prestigieuze nieuwe attractie uit te besteden aan een bevriende decorbouwer.

De voormalig directeur was door de raad van toezicht al eens op de vingers getikt nadat hij flessen wijn had uitgedeeld die hij kocht via de webwinkel van zijn vrouw. Ook gebruikte hij zalen van het museum voor privéfeesten, op kosten van de zaak. Hij is stelselmatig niet bereikbaar voor commentaar.

Foppen werkte sinds april 2015 voor Het Spoorwegmuseum. In de jaren daarvoor was hij directeur van het Dolfinarium in Harderwijk, waar onlangs ook "meerdere onregelmatigheden" in de boekhouding werden aangetroffen. Toch doet het huidige management geen aangifte.

Meer Het Spoorwegmuseum
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be