Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Youtuber draait door: 'Efteling-attracties zijn één groot complot'

17-06-2017, 13.26 uur

Een populaire Nederlandse youtuber denkt een Efteling-samenzwering ontrafeld te hebben. YouTube-ster Rutger Vink - beter bekend als Furtjuh - ontwikkelde een bizarre complottheorie over het Brabantse attractiepark.

In een filmpje van ruim tien minuten bespreekt Vink enkele bekende Nederlandse mythes die voorkomen in de Efteling, namelijk de Witte Wieven, spookschip De Vliegende Hollander en roversbende de Bokkenrijders. Vervolgens vraagt de videomaker zich hardop af: "Zou het toeval zijn dat de Efteling vol staat met attracties die gaan over lugubere legendes?"

"Misschien moet de Efteling deze attracties wel maken van iemand, zodat wij als kind allemaal opgroeien met deze verhalen en denken dat het sprookjes zijn. Zodat we vergeten dat het eigenlijk allemaal echt is gebeurd..."

De YouTube-bekendheid - goed voor ruim 400.000 abonnees - is zelf behoorlijk onder de indruk van zijn theorie. "Dit kan mijn hoofd gewoon niet aan. Stel je voor dat dit waar is. Nederlanders hebben vaker dingen in de doofpot gestopt, dus wie zal het weten?" Het absurde filmpje is in één dag tijd meer dan 100.000 keer bekeken.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be