Efteling

Youtuber draait door: 'Efteling-attracties zijn één groot complot'

17-06-2017, 13:26 uur | Reacties

Een populaire Nederlandse youtuber denkt een Efteling-samenzwering ontrafeld te hebben. YouTube-ster Rutger Vink - beter bekend als Furtjuh - ontwikkelde een bizarre complottheorie over het Brabantse attractiepark.

In een filmpje van ruim tien minuten bespreekt Vink enkele bekende Nederlandse mythes die voorkomen in de Efteling, namelijk de Witte Wieven, spookschip De Vliegende Hollander en roversbende de Bokkenrijders. Vervolgens vraagt de videomaker zich hardop af: "Zou het toeval zijn dat de Efteling vol staat met attracties die gaan over lugubere legendes?"


ZIE OOK: Mysterie rond Efteling-sprookje Indische Waterlelies ontrafeld

"Misschien moet de Efteling deze attracties wel maken van iemand, zodat wij als kind allemaal opgroeien met deze verhalen en denken dat het sprookjes zijn. Zodat we vergeten dat het eigenlijk allemaal echt is gebeurd..."

De YouTube-bekendheid - goed voor ruim 400.000 abonnees - is zelf behoorlijk onder de indruk van zijn theorie. "Dit kan mijn hoofd gewoon niet aan. Stel je voor dat dit waar is. Nederlanders hebben vaker dingen in de doofpot gestopt, dus wie zal het weten?" Het absurde filmpje is in één dag tijd meer dan 100.000 keer bekeken.ZIE OOK: BN'er bedelt bij de Efteling om gratis kaartje

Reacties