Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling blijft tot 23.00 uur open voor Negen Pleinen Festijn

21-06-2017, 15.33 uur

De Efteling is deze zomer op zeventien dagen tot 23.00 uur geopend. Op elke vrijdag- en zaterdagavond in juli en augustus staat het pretpark in het teken van het Negen Pleinen Festijn, met speciaal thema-entertainment op negen verschillende pleinen. Vandaag werd het programma voor het zomerfestival bekendgemaakt.

In voorgaande jaren vond het Negen Pleinen Festijn alleen op zaterdagen plaats, toen nog tot middernacht. "Door de vrijdag erbij te pakken, hopen we de drukte te kunnen spreiden", vertelde Efteling-directeur Fons Jurgens onlangs aan Looopings. "We hopen dat er ongeveer vijfduizend mensen die normaal gesproken op de zaterdag kwamen, nu voor de vrijdag kiezen."

Het programma - op vrijdag en zaterdag identiek - is vrijwel gelijk aan dat van vorig jaar, met meezingfestijnen bij Carnaval Festival en de Bobbaan, een oosterse markt bij Fata Morgana, Klaas Vaak in het Sprookjesbos, zanggroepen bij Station de Oost, standbeelden bij De Vliegende Hollander en salsamuziek bij de Piraña.

Op het Ton van de Venplein (met ruiters en zwaardvechters van Raveleijn) en het Witte Paardplein (met de Gelaarsde Kat en Efteling Kids Radio) worden nieuwe acts geïntroduceerd. De eerste editie van het Negen Pleinen Festijn vindt plaats op zaterdag 1 juli, de openingsdag van de nieuwe attractie Symbolica.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be