Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo

Aangevallen giraf Blijdorp leeft nog

14-06-2017, 15.03 uur

De giraf die gisteren werd aangevallen in Diergaarde Blijdorp maakt het naar omstandigheden goed. Het dier werd meermaals omver gebeukt door een agressieve mannelijke koedoe, een soort antilope. De schade valt mee, vertelt een woordvoerster van de Rotterdamse dierentuin.

"Onze dierenarts heeft de giraf gecontroleerd", aldus de zegsvrouw. Er zou alleen sprake zijn van "wat oppervlakkige wonden". De hoorns van de koedoestier zijn uitgerust met doppen om diepe wonden te voorkomen. "Hiermee is bewezen dat deze doppen werken."

De 7 jaar oude koedoe die door het lint ging, wordt voorlopig apart gehouden van de giraffen. "Er is een koedoevrouwtje bronstig. Dat verklaart mogelijk zijn gedrag."

Sinds 2009 delen beide diersoorten een savannegebied in Blijdorp. Volgens de dierentuin vonden er tot nu toe geen ernstige incidenten plaats.



Meer Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be