Disneyland Paris

Het is officieel: Disneyland Paris in handen van Amerikanen

19-06-2017, 22:00 uur | ReactiesFoto: Nick Jespers

De kogel is eindelijk door de kerk: Disneyland Paris heeft een nieuwe eigenaar. Tot nu toe was het pretparkresort in handen van het Franse beursgenoteerde bedrijf Euro Disney. Vanaf nu heeft de Amerikaanse Walt Disney Company het voor het zeggen in Parijs. Euro Disney is vandaag van de effectenbeurs gehaald.

De overname is bijzonder. Sinds de opening van Disneyland Paris in 1992 had The Walt Disney Company slechts een deel van de aandelen in handen. Het is voor het eerst dat het Amerikaanse bedrijf zelf een pretpark buiten de Verenigde Staten uitbaat.


ZIE OOK: Mijlpaal: overname Disneyland Paris door Amerikanen gaat door

Naast Disneyland Paris bezit The Walt Disney Company alleen het originele Disneyland in Californië en Walt Disney World in Florida. Tokyo Disney wordt beheerd door de externe firma The Oriental Land Company, terwijl Shanghai Disney en Hong Kong Disneyland voor het grootste gedeelte in handen zijn van lokale overheden.

Veel Disney-fans zijn dolgelukkig met het nieuws. Zij hopen dat de ingrijpende verandering de komende jaren gaat zorgen voor grote investeringen in nieuwe attracties. Disneyland Paris is momenteel het enige Disney-resort ter wereld zonder uitbreidingsplannen.

ZIE OOK: Disneyland Paris nu enige Disney-resort ter wereld zonder uitbreidingsplannen

Reacties