Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Het is officieel: Disneyland Paris in handen van Amerikanen

19-06-2017, 22.00 uurBeeld: Nick Jespers

De kogel is eindelijk door de kerk: Disneyland Paris heeft een nieuwe eigenaar. Tot nu toe was het pretparkresort in handen van het Franse beursgenoteerde bedrijf Euro Disney. Vanaf nu heeft de Amerikaanse Walt Disney Company het voor het zeggen in Parijs. Euro Disney is vandaag van de effectenbeurs gehaald.

De overname is bijzonder. Sinds de opening van Disneyland Paris in 1992 had The Walt Disney Company slechts een deel van de aandelen in handen. Het is voor het eerst dat het Amerikaanse bedrijf zelf een pretpark buiten de Verenigde Staten uitbaat.

Naast Disneyland Paris bezit The Walt Disney Company alleen het originele Disneyland in Californië en Walt Disney World in Florida. Tokyo Disney wordt beheerd door de externe firma The Oriental Land Company, terwijl Shanghai Disney en Hong Kong Disneyland voor het grootste gedeelte in handen zijn van lokale overheden.

Veel Disney-fans zijn dolgelukkig met het nieuws. Zij hopen dat de ingrijpende verandering de komende jaren gaat zorgen voor grote investeringen in nieuwe attracties. Disneyland Paris is momenteel het enige Disney-resort ter wereld zonder uitbreidingsplannen.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be