Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Artis

Artis opent nieuw verblijf voor olifanten

13-06-2017, 17.46 uur

De Aziatische olifanten in de Amsterdamse dierentuin Artis hebben vanaf vandaag een nieuw verblijf. Twee vrouwtjes en een kalfje van een half jaar oud mochten hun nieuwe leefwereld vanmiddag voor het eerst verkennen. Er is vier jaar lang aan het buitengebied gewerkt.

De dieren reageerden in eerste instantie behoorlijk onwennig: het kalf rende zelfs een paar keer terug naar binnen, op de voet gevolgd door haar moeder en halfzus. Pas na enige tijd liepen de olifanten richting het water, terwijl ze klapperenden met hun oren. Dat zou een teken zijn van positieve opwinding.

Het gebied bestaat uit acht rotspartijen, een modderpoel, een schuurboom en Amsterdams grachtenwater om in te zwemmen. Een deel van het parkeerterrein moest wijken voor de uitbreiding.

Artis wilde naar eigen zeggen een verblijf ontwikkelen dat zo goed mogelijk aansluit bij de behoeften van de olifanten, zodat ze hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen. Om te voorkomen dat de dieren lui worden, verstoppen verzorgers het voedsel dagelijks op een andere plek.

Meer Artis
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be