Natura Artis Magistra

Artis opent nieuw verblijf voor olifanten

13-06-2017, 17:46 uur | Reacties

De Aziatische olifanten in de Amsterdamse dierentuin Artis hebben vanaf vandaag een nieuw verblijf. Twee vrouwtjes en een kalfje van een half jaar oud mochten hun nieuwe leefwereld vanmiddag voor het eerst verkennen. Er is vier jaar lang aan het buitengebied gewerkt.

De dieren reageerden in eerste instantie behoorlijk onwennig: het kalf rende zelfs een paar keer terug naar binnen, op de voet gevolgd door haar moeder en halfzus. Pas na enige tijd liepen de olifanten richting het water, terwijl ze klapperenden met hun oren. Dat zou een teken zijn van positieve opwinding.


ZIE OOK: Artis verwelkomt jaguars in nieuw verblijf met rotspartijen en watervallen

Het gebied bestaat uit acht rotspartijen, een modderpoel, een schuurboom en Amsterdams grachtenwater om in te zwemmen. Een deel van het parkeerterrein moest wijken voor de uitbreiding.

Artis wilde naar eigen zeggen een verblijf ontwikkelen dat zo goed mogelijk aansluit bij de behoeften van de olifanten, zodat ze hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen. Om te voorkomen dat de dieren lui worden, verstoppen verzorgers het voedsel dagelijks op een andere plek.

ZIE OOK: Nieuw olifantenverblijf Artis wordt vier keer zo groot

Reacties