Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Mijlpaal: overname Disneyland Paris door Amerikanen gaat door

13-06-2017, 14.26 uur | Reacties

Disneyland Paris heeft een historische mijlpaal bereikt. De Amerikaanse Walt Disney Company bezit op dit moment 97,08 procent van de aandelen van Euro Disney, het beursgenoteerde moederbedrijf van Disneyland Paris. Dat betekent dat de Amerikanen het Franse pretparkresort binnenkort volledig kunnen overnemen.

Dat heeft de Franse Autoriteit Financiƫle Markten vandaag bekendgemaakt. Begin dit jaar had The Walt Disney Company nog 76,7 procent van de aandelen in handen. In mei begon de Amerikaanse firma met het overkopen van aandelen van particulieren, voor 2 euro per stuk.

Het doel was om Euro Disney van de effectenbeurs te halen. Daarvoor moeten de Amerikanen minimaal 95 procent van de 783.364.900 aandelen in hun bezit hebben. Nu dat is gelukt, kan de overname doorgaan.

Disneyland Paris is bij uitbreidingen straks niet meer afhankelijk van bijvoorbeeld Franse banken. Het is de bedoeling om de komende tien jaar ruim 2 miljard euro te investeren in onderhoudsbeurten en nieuwe attracties.

Meer Disneyland Paris
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be