Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Plannen voor gigantisch themapark naast Amsterdam

13-06-2017, 18.46 uur

Er zijn plannen voor een gigantisch thema- en recreatiepark van duizend hectare in de Noord-Hollandse gemeente Haarlemmermeer. Tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep moet Park21 verrijzen, met culturele attracties, natuurschoon en een family entertainment zone.

De trekpleister - gelegen in de buurt van luchthaven Schiphol - krijgt het thema 'Holland'. Eén van de onderdelen wordt een groot overdekt pretpark met binnen- en buitenattracties, aangevuld met een waterpark, een hotel en een evenemententerrein.

De initiatiefnemers spreken over "internationale topattracties in een groene omgeving". In een promotiefilmpje komen beelden voorbij van onder meer darkrides, een vliegsimulator en een fonteinenshow. Het plan staat nog in de kinderschoenen. Er wordt momenteel gewerkt aan een bestemmingsplan en milleueffectrapport.

Inmiddels klinkt er ook al kritiek. De Veiligheidsregio Kennemerland vindt dat het themapark veel te dicht bij de A4, een kerosinepijpleiding en een tankstation komt te liggen.Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be