Plopsaland De Panne

Plopsaland had bijna totaal anders geheten

14-06-2017, 18:25 uur | Reacties

Het had niet veel gescheeld of pretpark Plopsaland had een totaal andere naam gehad. Dat onthult Hans Bourlon, mede-oprichter van moederbedrijf Studio 100, in een interview.

Studio 100 nam eind 1999 het noodlijdende Belgische pretpark Meli-Park over. Toen moest er een nieuwe naam bedacht worden. "Ik herinner mij dat ik samen met Gert in de auto zat en we bedachten een samenvoeging van Plop en Samson, dat waren de enige twee figuren die we toen hadden", aldus Bourlon. "Dan krijg je Plopsa."


ZIE OOK: Gert Verhulst in shock door gierige Nederlanders in Plopsaland

Maar aanvankelijk hadden de twee een andere naam bedacht. "Dat was Pannadine, omdat je De Panne hebt en Adinkerke, dat zijn de twee dorpen hier." Toch werd uiteindelijk niet voor die naam gekozen. "Het klonk wel heel feeëriek, maar dat bleek een bepaalde zalf te zijn in de medische wereld, dus dat hebben we maar niet gedaan."

Studio 100 keek het trucje af van Walibi. Dat is namelijk ook een samenvoeging van de namen van de gemeentes waarin het attractiepark lag bij de opening in 1975: Waver, Limal en Bierges.

Inmiddels is Plopsa een bekende naam in de pretparkwereld, met vijf themaparken in België, Nederland en Duitsland. In het voorjaar van 2018 opent een Plopsa-park in Polen.ZIE OOK: Meisje (10) stuurt brief aan Plopsaland: 'Kan ik mijn kaartje omwisselen?'

Reacties