Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland De Panne

Plopsaland had bijna totaal anders geheten

14-06-2017, 18.25 uur

Het had niet veel gescheeld of pretpark Plopsaland had een totaal andere naam gehad. Dat onthult Hans Bourlon, mede-oprichter van moederbedrijf Studio 100, in een interview.

Studio 100 nam eind 1999 het noodlijdende Belgische pretpark Meli-Park over. Toen moest er een nieuwe naam bedacht worden. "Ik herinner mij dat ik samen met Gert in de auto zat en we bedachten een samenvoeging van Plop en Samson, dat waren de enige twee figuren die we toen hadden", aldus Bourlon. "Dan krijg je Plopsa."

Maar aanvankelijk hadden de twee een andere naam bedacht. "Dat was Pannadine, omdat je De Panne hebt en Adinkerke, dat zijn de twee dorpen hier." Toch werd uiteindelijk niet voor die naam gekozen. "Het klonk wel heel feeëriek, maar dat bleek een bepaalde zalf te zijn in de medische wereld, dus dat hebben we maar niet gedaan."

Studio 100 keek het trucje af van Walibi. Dat is namelijk ook een samenvoeging van de namen van de gemeentes waarin het attractiepark lag bij de opening in 1975: Waver, Limal en Bierges.

Inmiddels is Plopsa een bekende naam in de pretparkwereld, met vijf themaparken in België, Nederland en Duitsland. In het voorjaar van 2018 opent een Plopsa-park in Polen.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Plopsaland De Panne
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be