Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling onthult nieuwe details over Symbolica in making-of-video

16-06-2017, 11.00 uur

Efteling-fans worden getrakteerd op indrukwekkende nieuwe beelden van de attractie Symbolica, die over twee weken opengaat. In een zeven minuten durend filmpje wordt onder meer stilgestaan bij de geavanceerde bewegende poppen in de darkride, gebouwd door de Amerikaanse firma Garner Holt.

Verder onthult het pretpark verschillende details van scènes, decorstukken en andere mysterieuze bewoners in het Paleis der Fantasie. Eerder deze week liet de Efteling al bewegende beelden zien van een soepele animatronic van de tovenaar Almar. In het nieuwe filmpje komt ook koning Pardulfus even voorbij.

"Om straks per scène alles te laten samenkomen, worden nu geluid, licht en de show zelf geprogrammeerd", vertelt projectleider Pim van der Ven. "Het ritsysteem is daarbij de basis, de show wordt daar omheen verder gefinetuned."

In de aflevering komt ook Bill Butler, creatief directeur van Garner Holt, aan het woord. "We hebben getracht de diverse poppen echt karakter te geven door de bewegingen van de poppen zo levensecht mogelijk te maken. Een animatronic is wat dat betreft veel meer dan een pop of een robot, het draait vooral om de esthetiek."

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be