Plopsaland De Panne

Alleenstaande vader klaagt over 'discriminatie' in Plopsaland

12-06-2017, 11.15 uur | Reacties

Een alleenstaande Belgische vader vindt dat Plopsaland discrimineert. Bart Stevens bracht onlangs een bezoek aan Plopsaland De Panne samen met zijn 2-jarige dochtertje. Daar ontdekte hij dat de verzorgingsruimtes voor baby's en peuters zich in het damestoilet bevinden.

Omdat Stevens het ongepast vond om het damestoilet binnen te lopen, liet hij een goede vriendin zijn dochtertje verschonen. Hij hield er een "wrang gevoel" aan over, schrijft hij in een open brief aan Gert Verhulst en Hans Bourlon, de bazen van Plopsa-eigenaar Studio 100.


ZIE OOK: Efteling-bezoeker baalt van babyruimte op vrouwentoilet: 'Niet ge├źmancipeerd'

"Is dit nog steeds onze maatschappij?", vraagt de papa zich af. "In een tijd waarin er steeds meer singles en gebroken gezinnen zijn, gaat men er blijkbaar nog steeds van uit dat enkel een mama een kind kan verzorgen? Is ergens de afweging gemaakt dat deze rol hoort toegewezen te zijn aan de moeder?"

Toch zijn er in Plopsaland De Panne wel degelijk neutrale verschoningsruimtes te vinden, laat directeur Steve Van den Kerkhof aan Looopings weten. "Bijvoorbeeld in Mayaland, tussen de mannen- en de vrouwentoiletten in."

Soms heeft het pretpark echter geen keuze. "In een toiletgebouw is er niet altijd genoeg plek voor een aparte ruimte. Dan kiezen we ervoor om de verschoningslocatie bij de vrouwen onder te brengen, omdat we zien dat in 75 procent van de gevallen de mama het kindje verschoont."

ZIE OOK: Plopsaland op de vingers getikt voor discriminatie tijdens moslimevenement

Reacties