Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Dit is de geheime doorgang in de nieuwe Efteling-attractie Symbolica

11-06-2017, 21.24 uur

Symbolica, de nieuwe attractie van de Efteling, bevat een geheime doorgang. Nog voor de daadwerkelijke rit begint, worden bezoekers welkom geheten in een statige ontvangstzaal. Daar tovert Efteling-mascotte Pardoes een verborgen gang tevoorschijn.

Bij binnenkomst spreekt lakei O.J. Punctuel de gasten toe. De bewegende pop staat op een sierlijke trap. Tijdens zijn welkomstwoord komt bovenaan de trap echter plotsklaps Pardoes tevoorschijn. Hij onderbreekt de lakei en zorgt er met zijn magische Twinkeltoorts voor dat de trap in beweging komt, vertellen ingewijden aan Looopings.

Doordat de trap opzij schuift, ontstaat er plotseling een doorgang richting een trappenhuis naar beneden. Terwijl O.J. Punctuel zich beklaagt over de situatie, roept Pardoes de aanwezige bezoekers op om door te lopen naar het station. Daar begint de rit door het Paleis der Fantasie, die ongeveer 7 minuten duurt.

Symbolica moet over twee weken af zijn. Op maandag 26 juni mogen medewerkers van het pretpark voor het eerst een bezoek brengen aan het paleis. Een dag later zijn abonnementhouders aan de beurt. Journalisten en prijswinnaars volgen op vrijdag 30 juni. De publieksopening vindt plaats op zaterdag 1 juli.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be