Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Ouwehands Dierenpark Rhenen

Nederland loopt nog niet warm voor reuzenpanda's Ouwehands Dierenpark

11-06-2017, 18:25 uur | Reacties

De reuzenpanda's van Ouwehands Dierenpark zorgen nog niet voor het succes waar aanvankelijk op werd gehoopt. Vooraf had de directie gerekend op massale drukte. Tot nu toe staan Nederlanders echter niet in de rij om pandaberen Wu Wen en Xing Ya in het echt te zien.

Eigenaar Marcel Boekhoorn had verwacht dat de dieren gigantisch populair zouden worden. "We gaan absoluut een paar keer paniek in de tent krijgen", zei hij in april in gesprek met het AD. "Zeker in het begin zal het uitslaande brand zijn. Er zullen aanloopproblemen ontstaan, files. Want wie kan de panda's weerstaan?"

ZIE OOK: 'Panda's in dierentuin zijn geen garantie voor succes'

Om te voorkomen dat het park overvol zou raken, werd zelfs besloten om voortaan alleen nog toegangsbewijzen te verkopen via internet. De kassa's blijven dicht. Bovendien is de entreeprijs verhoogd: op zondagen betalen gasten nu 25 euro. De torenhoge verwachtingen lijken echter nogal voorbarig te zijn geweest.

In de praktijk blijft het relatief rustig. Anderhalve week nadat de zeldzame dieren voor het eerst te zien waren, zijn er nog ruim voldoende tickets beschikbaar. Slechts twee dagen staan op de online kalender aangeduid als 'druk': zaterdag 24 en zondag 25 juni. Voor die data heeft de BankGiro Loterij achtduizend vrijkaarten verloot.

Ouwehands Dierenpark verwachtte in eerste instantie 200.000 extra bezoekers door de komst van de reuzenpanda's. De bouw van het verblijf kostte 7 miljoen euro. Per jaar eten de dieren voor zo'n 200.000 euro aan bamboe. Daarnaast betaalt de dierentuin jaarlijks 1 miljoen dollar aan China om de panda's te mogen lenen. Ze blijven maximaal vijftien jaar in Nederland.

ZIE OOK: Nederland verwelkomt reuzenpanda's uit China

Reacties
Bijdrage