Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling zoekt oplossing voor algenexplosie bij Aquanura

13-06-2017, 15.47 uurBeeld: Bjorn Mandemakers

Watershow Aquanura in de Efteling kampt met een algenprobleem. De vijver van de bekende watershow is door het warme weer voor een groot deel overwoekerd door groene waterplanten. Dat zorgt voor een niet al te fris gezicht.

Het fonteinenspektakel lijdt volgens het park niet onder de opvallende algenexplosie. "De algen bevinden zich alleen in de buitenste ring van de attractie", vertelt een woordvoerster aan Looopings. "Dat is niet bij de techniek en de installaties."

Toch wil de Efteling het probleem aanpakken. Het attractiepark gaat nu op zoek naar een "natuurlijke oplossing" om het zicht voor bezoekers beter te maken.

Aquanura opende in 2012. De 17 miljoen euro kostende voorstelling met ruim tweehonderd fonteinen wordt dagelijks opgevoerd rond sluitingstijd van het park.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be