Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling mag bouwen zonder vergunning

10-06-2017, 22.48 uur

De regels voor bouwen in de Efteling worden een stuk soepeler. Voor het plaatsen en aanpassen van kleine bouwwerken, overkappingen, straatmeubilair en bewegwijzering heeft het pretpark voortaan geen vergunning meer nodig.

Tot nu toe moest de Efteling bij elke kleine infrastructurele aanpassing, zoals het plaatsen van een muzikale paddenstoel, aankloppen bij de gemeente Loon op Zand. Ambtenaren waren daar zo veel tijd aan kwijt, dat in overleg met het ministerie van Infrastructuur en Milieu besloten werd om een speciale overeenkomst op te stellen.

Daarin staat dat de Efteling de komende vijf jaar geen bouwvergunning meer hoeft aan te vragen voor kleine toevoegingen, weet het Brabants Dagblad.

De ontheffing geldt niet voor attracties, parkeerterreinen en de vakantieparken Bosrijk en Loonsche Land. Het gaat alleen om bouwwerken die niet toegankelijk zijn voor publiek en niet hoger zijn dan vijf meter.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be