Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Group

Directeur Plopsaland bang voor terroristische aanslag in pretpark

08-06-2017, 21.31 uur

Steve Van den Kerkhof, de directeur van Plopsaland, vreest voor een terroristische aanslag in de pretparkwereld. Dat vertelde hij vandaag tijdens een presentatie. Een aanslag kan ervoor zorgen dat bezoekers massaal wegblijven uit attractieparken, denkt de Plopsa-directeur.

Hij sprak vanmiddag tijdens het recreatiecongres 'Het Vakantiepark van de Toekomst' in het Efteling Theater. "Terrorisme is een factor waar we geen enkele invloed op kunnen uitoefenen", aldus Van den Kerkhof. In zijn presentatie liet hij ter illustratie een tekening zien van clown Bumba met een bomgordel om zijn lijf.

"Ik ben als de dood voor een aanslag in een pretpark in Europa of Amerika. Dat zou een significante impact hebben op de volledige recreatie- en verblijfssector. We kunnen prachtige dingen bouwen, maar een aanslag kan heel mooie investeringsplannen tenietdoen."

Afgelopen winter arresteerde de Franse politie terroristen die van plan waren om een aanslag te plegen in Disneyland Paris. In september vorig jaar werd een Nederlandse moslima aangehouden nadat ze had gesproken over een mogelijke aanslag in de Efteling.

Meer Plopsa Group
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be