Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Plopsa

Directeur Plopsaland bang voor terroristische aanslag in pretpark

08-06-2017, 21:31 uur | Reacties

Steve Van den Kerkhof, de directeur van Plopsaland, vreest voor een terroristische aanslag in de pretparkwereld. Dat vertelde hij vandaag tijdens een presentatie. Een aanslag kan ervoor zorgen dat bezoekers massaal wegblijven uit attractieparken, denkt de Plopsa-directeur.

Hij sprak vanmiddag tijdens het recreatiecongres 'Het Vakantiepark van de Toekomst' in het Efteling Theater. "Terrorisme is een factor waar we geen enkele invloed op kunnen uitoefenen", aldus Van den Kerkhof. In zijn presentatie liet hij ter illustratie een tekening zien van clown Bumba met een bomgordel om zijn lijf.

ZIE OOK: Terroristen planden aanslag in Disneyland Paris

"Ik ben als de dood voor een aanslag in een pretpark in Europa of Amerika. Dat zou een significante impact hebben op de volledige recreatie- en verblijfssector. We kunnen prachtige dingen bouwen, maar een aanslag kan heel mooie investeringsplannen tenietdoen."

Afgelopen winter arresteerde de Franse politie terroristen die van plan waren om een aanslag te plegen in Disneyland Paris. In september vorig jaar werd een Nederlandse moslima aangehouden nadat ze had gesproken over een mogelijke aanslag in de Efteling.

ZIE OOK: Moslima (25) had plannen voor terroristische aanslag in de Efteling

Reacties
Bijdrage