Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Furuvik

Nederlandse boomerang-achtbaan geopend in Zweden

08-06-2017, 11.00 uur | Reacties

In Zweden is afgelopen maand een achtbaan van Nederlandse makelij geopend. Het attractiepark Furuvik bestelde een family boomerang coaster bij de Limburgse fabrikant Vekoma. Het Zuid-Hollandse decoratie- en ontwerpbedrijf Jora Vision verzorgde het thema.

De 23 meter hoge rollercoaster Fireball gaat zowel voor- als achteruit, met een topsnelheid van 60 kilometer per uur. "Het design van de attractie is gebaseerd op de klassieke circusact met een menselijke kanonskogel", vertelt ontwerper Sjors van Roosmalen van Jora Vision.

De Zweden investeerden ongeveer 3 miljoen euro in het project. Er stonden al family boomerang coasters in Drayton Manor (Groot-Brittannië), Parc des Combes (Frankrijk), Phantasialand (Duitsland), Paultons Park (Groot-Brittannië) en Energylandia (Polen). Volgend jaar opent een dubbele variant in Wildlands Adventure Zoo Emmen.Meer Furuvik
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be