Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Oeps: bezuinigingsmaatregel Efteling blijkt geld te kosten

08-06-2017, 12.00 uur

De Efteling heeft geprobeerd om geld te besparen door deuren in vakantiehuisjes te vervangen door gordijnen, maar dat pakte heel anders uit. Daarover vertelt Efteling-ontwerpcoördinator Peter Koppelmans in een interview.

Tijdens de bouw van het nieuwe vakantiepark Loonsche Land was men op zoek naar manieren om te bezuinigen. "Om zaken die aanvankelijk boven het budget uitstaken toch toe te kunnen passen, moesten we elders vereenvoudigen zodat onderaan de streep de balans weer zou kloppen", aldus Koppelmans in gesprek met Brakesection Magazine.

Zo kwam men op het idee om in de huisjes geen deuren te plaatsen, maar gordijnen. "Daarbij gingen wij ervan uit dat een gordijn veel goedkoper zou zijn dan een deur en dat wij met dit idee dus budget zouden overhouden. Niets bleek minder waar. Een gordijn is namelijk veel duurder dan een deur. Het hele idee bleek geld te kosten in plaats van op te leveren."

Het Loonsche Land werd op 31 mei officieel geopend. Het vakantiepark bestaat uit duizend bedden, verdeeld over een hotel, vakantiewoningen en losse themakamers. Alle accommodaties staan in het teken van de natuur.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be