Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Vogelpark Avifauna

Gevangenisstraffen voor vogeldieven Avifauna

07-06-2017, 20.46 uur

Vijf mannen moeten twee tot veertien maanden de cel in voor het stelen van tientallen zeldzame exotische vogels uit verschillende dierentuinen. De bende roofde in 2014 onder meer vogels uit Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn.

Daar namen ze toekans, neushoornvogels, kaketoes en een reuzentoerako mee. Ook uit Zoo Veldhoven werden vogels gestolen. De helft van de dieren is een maand later zwaar verwaarloosd teruggevonden in een schuur in Den Bosch. Een aantal vogels had het niet overleefd. Andere waren er slecht aan toe.

Veel vogels zijn helemaal nooit teruggevonden. Hoofdverdachte Faked A. krijgt veertien maanden gevangenisstraf. Ook moet er een boete van bijna 23.000 euro aan Avifauna betaald worden. Het Openbaar Ministerie had eigenlijk lagere straffen geëist.

Meer Vogelpark Avifauna
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be