Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling wilde attractie ontwikkelen samen met concurrent Europa-Park

05-06-2017, 18.12 uur | Reacties

De Efteling heeft plannen gehad om een nieuwe attractie te realiseren in samenwerking met de concurrent. Enkele jaren geleden was het de bedoeling om dezelfde vliegsimulator te bouwen in zowel de Efteling als het Duitse pretpark Europa-Park. De kosten zouden dan gedeeld worden, vertelt oud-Efteling-directeur Bart de Boer aan Looopings.

"Ik ben altijd een enorme fan geweest van vliegsimulators zoals Soarin' in Walt Disney World in Florida, dus zoiets wilde ik ook in de Efteling", aldus De Boer, die van 2008 tot 2013 directievoorzitter was. "De grootste kostenpost bij zo'n attractie is het maken van een film. Wij hadden in 2013 een plannetje om de film samen met Europa-Park te ontwikkelen."


ZIE OOK: Nieuwe vliegsimulator Voletarium in Europa-Park officieel geopend

In de attractie zouden bezoekers over verschillende bekende Europese trekpleisters 'vliegen'. "De film in Europa-Park zou eindigen in het Duitse plaatsje Rust en de film in de Efteling zou eindigen bij ons in Kaatsheuvel." Verder zouden de producties identiek worden. "En natuurlijk moest er een verhaallijn bij bedacht worden, zodat het goed in de Efteling zou passen."

Europa-Park-directeur Roland Mack was enthousiast over het idee, zegt De Boer. "Maar destijds had de Efteling toch andere prioriteiten, waardoor het project helaas niet doorging." Afgelopen week opende Europa-Park alsnog een eigen vliegsimulator: Voletarium.

Voormalig Efteling-baas De Boer zag Europa-Park nooit als een echte concurrent. "Het zijn twee bedrijven die heel nauw met elkaar samenwerken. De verhoudingen zijn heel goed. Medewerkers van beide parken voetballen bijvoorbeeld samen."

Over Voletarium is hij zeer te spreken. "Ik heb al een ritje gemaakt en ik was ontzettend onder de indruk, het ziet er fantastisch uit."ZIE OOK: Oud-directeur: 'Vliegsimulator past goed in de Efteling'

Reacties