Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Celstraffen geëist voor verduistering bij Disneyland Paris

04-06-2017, 18.46 uur

Drie voormalige medewerkers van Euro Disney, het beursgenoteerde moederbedrijf van Disneyland Paris, hangt een gevangenisstraf boven het hoofd. Justitie heeft voorwaardelijke celstraffen geëist naar aanleiding van verduistering.

De verdachten zouden tussen 2007 en 2009 voor honderdduizenden euro's gefraudeerd hebben. Een voormalig secretaris hoorde afgelopen week twee jaar voorwaardelijke gevangenisstraf en een boete van 120.000 euro tegen zich eisen.

Een oud-medewerker van de ondernemingsraad moet van het Franse Openbaar Ministerie een boete van 110.000 euro betalen. Ook wordt er twintig maanden voorwaardelijke celstraf tegen hem geëist. Tot slot krijgt een oud-coördinator als het aan justitie ligt een voorwaardelijke celstraf van een jaar.

De uitspraak van de rechter wordt op 23 juni verwacht.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be