Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling stijgt plek in lijst met populairste pretparken van Europa

02-06-2017, 18.23 uurBeeld: Lisa van der Drift

De Efteling is hard op weg om in de top drie van populairste attractieparken in Europa te belanden. In 2016 steeg het Brabantse sprookjespark van de vijfde naar de vierde plek in de lijst. Het is de Efteling gelukt om het Deense pretpark Tivoli Gardens in te halen.

Dat blijkt uit het jaarlijkse Global Attractions Attendance-rapport van de Themed Entertainment Association. Tivoli Gardens trok 4,64 miljoen bezoekers in 2016, 2 procent minder dan een jaar eerder. De Efteling noteerde vorig jaar 4,764 miljoen gasten, tegenover 4,68 miljoen in 2015.

De bezoekersaantallen van Disneyland Paris zijn het afgelopen jaar flink gedaald. Momenteel bestaat de top drie van Europa uit het Disneyland Park (8,4 miljoen bezoekers), Europa-Park in Duitsland (5,6 miljoen) en het Walt Disney Studios Park (4,97 miljoen).

Wereldwijd staat de Efteling op plek 23. Het is de bedoeling dat het park vijf miljoen bezoekers trekt in 2020. Later wil men doorgroeien naar maar liefst zeven miljoen bezoekers per jaar.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be