Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Gevangenisstraffen voor verduistering bij Disneyland Paris

24-06-2017, 15.47 uurBeeld: Nick Jespers

Twee voormalige medewerkers van Euro Disney, het moederbedrijf van Disneyland Paris, moeten de cel in voor verduistering. De mannen fraudeerden tussen 2007 en 2009 voor bijna een half miljoen euro.

Een voormalig secretaris heeft twee jaar cel gekregen, waarvan achttien maanden voorwaardelijk. Ook legde de rechter hem een voorwaardelijke boete op van 60.000 euro en mag hij vijf jaar lang geen bedrijf besturen.

Een oud-medewerker van de ondernemingsraad is veroordeeld tot achttien maanden cel waarvan twaalf voorwaardelijk. De man is al met pensioen, maar toch heeft ook hij een vijfjarig verbod gekregen op het besturen van een bedrijf. Tot slot kreeg hij een voorwaardelijke boete van 50.000 euro opgelegd.

Het Franse Openbaar Ministerie had tegen een derde verdachte een voorwaardelijke celstraf van een jaar geëist, maar de oud-coördinator werd door de rechter vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

Afgelopen week werd bekend dat moederbedrijf Euro Disney van de beurs wordt gehaald. De Amerikaanse Walt Disney Company neemt Disneyland Paris over.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be