Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Gevangenisstraffen voor verduistering bij Disneyland Paris

24-06-2017, 15.47 uur | ReactiesFoto: Nick Jespers

Twee voormalige medewerkers van Euro Disney, het moederbedrijf van Disneyland Paris, moeten de cel in voor verduistering. De mannen fraudeerden tussen 2007 en 2009 voor bijna een half miljoen euro.

Een voormalig secretaris heeft twee jaar cel gekregen, waarvan achttien maanden voorwaardelijk. Ook legde de rechter hem een voorwaardelijke boete op van 60.000 euro en mag hij vijf jaar lang geen bedrijf besturen.

Een oud-medewerker van de ondernemingsraad is veroordeeld tot achttien maanden cel waarvan twaalf voorwaardelijk. De man is al met pensioen, maar toch heeft ook hij een vijfjarig verbod gekregen op het besturen van een bedrijf. Tot slot kreeg hij een voorwaardelijke boete van 50.000 euro opgelegd.

Het Franse Openbaar Ministerie had tegen een derde verdachte een voorwaardelijke celstraf van een jaar geëist, maar de oud-coördinator werd door de rechter vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

Afgelopen week werd bekend dat moederbedrijf Euro Disney van de beurs wordt gehaald. De Amerikaanse Walt Disney Company neemt Disneyland Paris over.

Meer Disneyland Paris
Reacties