Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Gigantische toekomstplannen Walibi Belgium: drie nieuwe achtbanen, tien nieuwe attracties

22-06-2017, 11.22 uur

Walibi Belgium heeft indrukwekkende toekomstplannen. Het pretpark wil de komende jaren meer dan 100 miljoen euro investeren in ongeveer tien nieuwe attracties, waarvan drie nieuwe achtbanen. In 2021 opent de grootste en snelste rollercoaster van de Benelux.

Dat heeft Walibi vanochtend bekendgemaakt op een persconferentie. De eerste uitbreiding staat voor volgend jaar op de planning. In 2018 realiseert het attractiepark een Hawaiiaans themagebied met een nieuwe familieachtbaan van de Duitse fabrikant Gerstlauer, in de buurt van de interactieve darkride Challenge of Tutankhamon.

De keverachtbaan Coccinelle uit 1999 wordt verplaatst naar de plek van het oude reuzenrad, dat afgelopen winter werd afgebroken. Het treintje MusicXpress verdwijnt. Zwembad Aqualibi wordt volgend jaar uitgebreid met een kindergebied van zevenhonderd vierkante meter. Het hele waterparadijs krijgt een tropisch thema.

Interactieve darkride
In 2019 krijgt het entreegebied van het pretpark een nieuw uiterlijk. Daarnaast staat er een make-over op de planning voor het plein bij boomerang coaster Cobra. Daar worden ook een themarestaurant en een interactive darkride van de Belgische firma Alterface gerealiseerd. In hetzelfde jaar opent een nieuwe kinderachtbaan bij kinderzone Walibi Playland.

Het huidige westerngedeelte is in 2020 aan de beurt. Daar komt een interactieve waterattractie van het type twist 'n' splash te staan, van leverancier Mack Rides uit Duitsland. Een jaar later volgt een opknapbeurt voor het gebied bij houten achtbaan Weerwolf en hangende achtbaan Vampire. Beide attracties krijgen een New Orleans-thema, met voodoo-invloeden.

Mega coaster
De grootste investering staat gepland voor 2021. Walibi Belgium opent dan een spectaculaire mega coaster in een nieuw Afrikaans themagebied, aan de rand van het park. Het wordt naar verluidt de grootste en de snelste achtbaan van de Benelux. De bouwer is nog niet bekend. Daarover wordt nog onderhandeld.

Het is de bedoeling om tussen 2022 en 2023 nog een nieuwe familieattractie in gebruik te nemen. De zone rond waterbaan Flash Back en shuttle coaster Psyké Underground krijgt dan een haventhema. Verder openen in zwemparadijs Aqualibi nieuwe glijbanen.

Sensationeel
"Met dit ambitieuze ontwikkelingsplan willen we opnieuw onze plaats innemen als het grootste en meest sensationele attractiepark van België voor alle leeftijden", zegt directeur Jean-Christophe Parent. Hij rekent op 30 procent meer bezoekers. Nu is Plopsaland De Panne nog het best bezochte park van het land.Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be