Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Video: vechtpartij in Europa-Park

01-06-2017, 12.11 uur

Het Duitse attractiepark Europa-Park wordt op social media beschuldigd van racisme na een vechtpartij met Turkse bezoekers. Op zondag 21 mei raakte een groep Turken betrokken bij een knokpartij met beveiligers van het pretpark. Zes mensen raakten lichtgewond.

Volgens de Turkse bezoekers riepen beveiligers racistische en discriminerende leuzen naar de groep, waaronder "weg met Turken". Eén van de bewakers zou een tatoeage van een hakenkruis hebben gehad. Op YouTube staat een video van het incident, maar daarin zijn geen racistische opmerkingen te horen.

Europa-Park heeft zelf een andere lezing. Eén van de Turken zou zich agressief en onbeschoft gedragen hebben tegenover medewerkers. "We zagen ons genoodzaakt om deze persoon uit het park te verwijderen", staat in een verklaring. Toen beveiligers ingrepen, liep de situatie uit de hand.

Directeur Roland Mack laat weten: "Wie mij persoonlijk kent, weet dat ik ontzettend veel respect heb voor buitenlandse gasten. Daarom doen deze ongefundeerde beweringen zo'n pijn."



Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be