Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Emmen bouwt dubbele boomerang coaster

30-05-2017, 23.22 uur

Wildlands Adventure Zoo Emmen krijgt een spectaculaire familieachtbaan. Het themapark in Drenthe gaat uitbreiden met een twintig meter hoge dubbele family boomerang coaster van de Nederlandse fabrikant Vekoma. Looopings kan als eerste een ontwerp laten zien.

Het gaat om een dubbele baan zonder inversies, waarin passagiers van twee treinen tegelijk met elkaar kunnen racen. De 'family duel racer' komt te liggen op een terrein tussen de parkeerplaats en de savanne, in het Serenga-themagebied.

Per uur kunnen 1100 passagiers een ritje maken. De opening vindt in 2018 plaats. Er is al een omgevingsvergunning aangevraagd.

Het Duitse attractiepark Phantasialand opende vorig jaar al een enkele family boomerang coaster met de naam Raik. Er staan ook exemplaren in Drayton Manor (Groot-Brittannië), Parc des Combes (Frankrijk), Paultons Park (Groot-Brittannië), Energylandia (Polen) en Furuvik (Zweden).

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be