Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo Osnabrück

Nederlandse jongeren misdragen zich in Duitse dierentuin

29-05-2017, 13.03 uur

Nederlandse jongeren hebben zich onlangs ernstig misdragen in een Duitse dierentuin. Tijdens een schoolreisje van het Twents Carmel College uit Oldenzaal gooiden leerlingen snoep tegen dieren aan. Ook werden de pinguïns tegen de regels in gevoerd.

Dat gebeurde eerder deze maand in Zoo Osnabrück in Noordwest-Duitsland. Toen medewerkers van het dierenpark de scholieren aanspraken op hun acties, reageerden ze zeer onbeschoft. Aanwezige begeleiders besloten toen om de excursie onmiddellijk te beëindigen.

De zes tweede klassen zijn vervolgens teruggekeerd naar Oldenzaal, weet dagblad Tubantia. "Dit valt op geen enkele manier goed te praten", zegt schooldirecteur Patrick van Haren. Hij gaat met de daders in gesprek. "Dit mag nooit meer gebeuren."

Volgens een woordvoerder van Zoo Osnabrück is het niet voor het eerst dat Nederlandse scholieren voor problemen zorgen in de Duitse dierentuin. "Twee jaar geleden waren er ook ongeregeldheden met leerlingen uit Nederland."

Meer Zoo Osnabrück
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be