Efteling

Efteling opent binnen drie jaar weer grote nieuwe attractie

03-06-2017, 21.34 uur | Reacties

De nieuwe attractie Symbolica is nog niet eens open, maar de Efteling is nu alweer bezig met de volgende grote uitbreiding. Het pretpark opent binnen drie jaar opnieuw een grote attractie. Dat vertelt Efteling-directeur Fons Jurgens in een interview met Looopings.

"Om in 2020 vijf miljoen bezoekers te kunnen trekken, investeren we in drie fases", weet Jurgens. De eerste fase bestond uit de komst van achtbaan Baron 1898 en de uitbreiding van vakantiepark Bosrijk in 2015. Fase twee wordt dit jaar gerealiseerd, met darkride Symbolica en vakantiepark Loonsche Land.


ZIE OOK: Masterplan Efteling goedgekeurd door gemeenteraad

In 2019 of 2020 is de derde fase aan de beurt. "We hebben prachtige kant-en-klare plannen voor attracties op de plank liggen", legt de voorzitter van de raad van bestuur uit. "Welke attractie er komt, is nog niet definitief besloten. Dat moet nog voorgelegd worden aan de raad van commissarissen."

Eén ding staat vast: Jurgens wil in ieder geval een attractie met een behoorlijke capaciteit. "Op die manier kunnen we de wachttijden in toom houden. Het zou onverstandig zijn om te investeren in attracties met een capaciteit van minder dan duizend personen per uur." In Symbolica kunnen in theorie elk uur 1400 bezoekers een ritje maken.

In februari werd het nieuwe masterplan van de Efteling unaniem goedgekeurd door de gemeenteraad. Het is de bedoeling dat het pretpark de komende jaren met acht hectare groeit. Een stuk grond bij het Efteling Hotel - tussen Vogel Rok en de Python - wordt bij het park getrokken.

ZIE OOK: Efteling stijgt plek in lijst met populairste pretparken van Europa

Reacties