Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

'Achtbanen worden in de toekomst niet heftiger'

30-05-2017, 17.26 uur

De tijd dat achtbanen alsmaar hoger, sneller en heftiger werden, is voorbij. Dat denkt ingenieur Jurnan Schilder van de Universiteit Twente. In een YouTube-college legt de kenner uit hoe de toekomst van rollercoasters er volgens hem uitziet.

Schilder deed uitgebreid onderzoek naar het ontwerpen en bouwen van achtbanen. "Dankzij ontwerpsoftware en een nauwkeurig productieproces kunnen we tegenwoordig achtbaanelementen maken die op de grens zitten van wat een mens aankan", weet hij.

Achtbanen kunnen daarom niet veel heftiger worden dan ze nu zijn, vertelt Schilder. "We kunnen wel achtbanen maken die nog hoger zijn en nog sneller gaan, maar dan worden ook de bochten ruimer. Dus de g-krachten zullen nooit hoger zijn dan wat er nu al bestaat."

Hij verwacht dat pretparken in de toekomst vooral zullen uitpakken met decors in plaats van snelheidsrecords. "Voor nóg toffere achtbanen moeten we het hebben van alles om de achtbaan heen, zoals thematisering, verhaallijnen en special effects."



Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be