Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris stopt met tv-reclames na homorel

23-05-2017, 08.48 uur

Disneyland Paris stopt met het uitzenden van commercials rond een controversiële tv-show. Het Franse programma 'Touche pas à mon poste' is in opspraak geraakt vanwege een merkwaardig item waarin homo's belachelijk werden gemaakt.

Daarom zijn er tijdens de show voortaan geen Disneyland-reclames meer te zien. "We willen niet geassocieerd worden met een programma dat in strijd is met onze waarden", schrijft het pretparkresort in een verklaring.

De makers van het televisieprogramma plaatsten een nepadvertentie op een datingsites voor homo's. Mannen die reageerden werden live in de uitzending uitgelokt om over hun seksuele fantasieën te vertellen, zonder dat ze wisten dat ze op tv waren.

Homorechtenactivisten noemen de uitzending schandalig, beschamend en homofoob. Eén van de slachtoffers klopte na afloop in tranen aan bij een hulpgroep. Zijn omgeving wist nog niet dat hij homo is. Tienduizenden kijkers dienden een klacht in bij een mediawaakhond.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be