Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Luidruchtige kermis verpest eindexamens

22-05-2017, 14.24 uur

Eindexamenkandidaten in Zwolle hebben afgelopen week veel last gehad van een luidruchtige kermis. Terwijl scholieren hun eindexamen probeerden te maken, werden ze uit hun concentratie gehaald door geluiden van attracties en kermisbezoekers.

Dat vertelt Sterre Teunissen, coördinator van de eindexamenklachtenlijn van scholierenvereniging LAKS, aan Looopings. "Met de kermisexploitanten was al afgesproken dat er geen harde muziek gedraaid zou worden tijdens de examens", zegt ze. "Heel fijn, maar de apparaten zelf en de aanwezige mensen maken ook veel lawaai."

Bij LAKS kwamen dan ook enkele klachten over de kermis binnen. "Wij zijn toen in gesprek gegaan met de verantwoordelijke wethouder en met de school." Toen bleek dat de kermis op maandag sowieso zou stoppen. "Gelukkig hebben scholieren er dus maar paar dagen last van gehad. Er zijn afspraken gemaakt om te voorkomen dat dit volgend jaar nog een keer gebeurt."

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be