Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Schwaben Park

Duits pretpark stopt met 'vernederende' apenshow

19-05-2017, 15.10 uur | Reacties

Het Duitse attractiepark Schwaben Park is gestopt met het opvoeren van shows met chimpansees. Ruim veertig jaar lang konden bezoekers van het pretpark kijken naar verklede apen die kunstjes doen. Dat is nu verleden tijd, staat in een persverklaring.

"Onze hoofdrolspeelster Sina bekommert zich vanaf nu over haar familieleden", laat Schwaben Park weten. Sinds kort draait er een andere show in het voormalige chimpanseetheater.

Dierenactivisten drongen al jaren aan op het stopzetten van de circusachtige voorstelling. "De dieren lijden aan psychologische en fysieke aandoeningen", schreef dierenrechtenorganisatie Animal Equality eerder. "Ze hebben last van stress en vertonen stereotiep gedrag." PETA noemde het "een vernederend schouwspel".

Schwaben Park ligt in de Zuidwest-Duitse plaats Kaisersbach. Er staan twee achtbanen, waaronder de 22 meter hoge Force One. Een show met papegaaien gaat voorlopig wel door.

Meer Schwaben Park
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be