Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Enorme vis in nieuwe Efteling-attractie Symbolica

17-05-2017, 21.28 uur

Efteling-bezoekers die komende zomer in de nieuwe attractie Symbolica stappen, komen oog in oog te staan met een indrukwekkend onderwaterdier. Dat melden ingewijden aan Looopings. In het Paleis der Fantasie leeft een gigantische vis.

Tijdens een ritje door Symbolica komen passagiers terecht in een ruimte die oogt als een onschuldige botanische plantenkas. Maar zodra de voertuigen langzamer gaan rijden, blijkt dat de bezoekers eigenlijk omringd worden door een immens aquarium.

Terwijl de enorme vis steeds dichterbij komt, dreigt de glazen ruit van het aquarium te breken. Net op tijd komt Efteling-mascotte Pardoes tevoorschijn. Hij spoort gasten aan om snel mee te komen, zodat hij kan doorgaan met de rondleiding door het paleis.

Symbolica wordt een 35 miljoen euro kostende darkride, vergelijkbaar met Fata Morgana en Droomvlucht. Bezoekers gaan op audiëntie bij de koning in het Paleis der Fantasie, waar niets is wat het lijkt. Er komen drie verschillende routes met interactieve elementen en speciale effecten. Tovernar Pardoes speelt de hoofdrol. De opening vindt plaats op zaterdag 1 juli.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be