Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland heeft plannen voor groot themahotel

17-05-2017, 17.18 uur

Toverland wil een groot hotel bouwen. Over enkele jaren moet het Limburgse attractiepark uitgebreid worden met een speciaal themahotel, zodat bezoekers ook kunnen blijven slapen. Dat staat in het nieuwe bestemmingsplan van Toverland.

Het hotel zou maximaal honderd kamers voor vier personen krijgen. Het is de bedoeling dat er ook ruimtes komen voor vergaderingen, congressen en feesten. Daarnaast zijn er plannen voor wellnessactiviteiten. Het gebouw mag maximaal 35 meter hoog worden.

De opening vindt in ieder geval na 2018 plaats, bevestigt een woordvoerster aan Looopings. Volgend jaar opent het pretpark een nieuw themadeel met een tientallen meters hoge wing coaster en een waterattractie. Ook wordt er een nieuw entreegebied in gebruik genomen.

De directie van Toverland heeft er in het verleden nooit een geheim van gemaakt te dromen van een eigen hotel, naar een voorbeeld van attractiepark Europa-Park in Duitsland. Er wordt al sinds 2009 over gesproken. Nu wordt het hotelproject expliciet genoemd in het bestemmingsplan.

Toverland trekt gemiddeld zo'n 700.000 bezoekers per jaar.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be