Attractiepark Toverland

Toverland heeft plannen voor groot themahotel

17-05-2017, 17:18 uur | Reacties

Toverland wil een groot hotel bouwen. Over enkele jaren moet het Limburgse attractiepark uitgebreid worden met een speciaal themahotel, zodat bezoekers ook kunnen blijven slapen. Dat staat in het nieuwe bestemmingsplan van Toverland.

Het hotel zou maximaal honderd kamers voor vier personen krijgen. Het is de bedoeling dat er ook ruimtes komen voor vergaderingen, congressen en feesten. Daarnaast zijn er plannen voor wellnessactiviteiten. Het gebouw mag maximaal 35 meter hoog worden.


ZIE OOK: Eindelijk! Toverland bevestigt nieuwe wing coaster en waterattractie

De opening vindt in ieder geval na 2018 plaats, bevestigt een woordvoerster aan Looopings. Volgend jaar opent het pretpark een nieuw themadeel met een tientallen meters hoge wing coaster en een waterattractie. Ook wordt er een nieuw entreegebied in gebruik genomen.

De directie van Toverland heeft er in het verleden nooit een geheim van gemaakt te dromen van een eigen hotel, naar een voorbeeld van attractiepark Europa-Park in Duitsland. Er wordt al sinds 2009 over gesproken. Nu wordt het hotelproject expliciet genoemd in het bestemmingsplan.

Toverland trekt gemiddeld zo'n 700.000 bezoekers per jaar.

ZIE OOK: Bouwtekeningen van mega-uitbreiding Toverland onthuld

Reacties