Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Dierenactivisten dienen klacht in tegen Dolfinarium Harderwijk

12-05-2017, 17.00 uur

Dierenactivisten hebben een klacht ingediend tegen het Dolfinarium in Harderwijk. Ze willen inzicht in de financiën van het zeedierenpark, maar een jaarrekening blijkt niet openbaar te zijn. Daarom zijn de dierenvrienden naar de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) van de Belastingdienst gestapt.

"Volgens geruchten heeft het Dolfinarium jaren geleden geld gekregen voor de levering van de beroemde orka Morgan aan het Spaanse Loro Parque", vertelt Lizette Maas van het particuliere initiatief Free Spirit aan Looopings. "Dat willen we graag zelf controleren, maar de balans van 2015 ontbreekt."

Die jaarrekening had op zijn laatst in januari 2017 gedeponeerd moeten worden bij de Kamer van Koophandel, weet Maas. "Het is een teken van slecht bestuur en een twijfelachtige kredietwaardigheid als dat niet gebeurt."

Maas heeft weken geleden ook brieven en e-mails aan het Dolfinarium gestuurd, maar daar kwam geen reactie op. "Alsof ze iets te verbergen hebben. Wij willen gewoon duidelijkheid." Ze besloot de FIOD om opheldering te vragen. "Het wordt nu uitgezocht."

Dolfinarium-directeur Bert van de Hoef was telefonisch niet bereikbaar voor commentaar.

Meer Dolfinarium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be