Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Dit zijn de drie routes in de nieuwe Efteling-attractie Symbolica

13-05-2017, 21.41 uur

Symbolica, de nieuwste attractie van de Efteling, krijgt drie verschillende routes. Elk parcours laat een ander gedeelte van het Paleis der Fantasie zien. Efteling-bezoekers moeten dus minstens drie ritjes maken om alles te kunnen zien. Looopings kan als eerste melden welke thema's de drie trajecten gaan krijgen.

Efteling-mascotte Pardoes geeft gasten een rondleiding door de geheime vertrekken van het paleis. Voordat bezoekers in een karretje stappen, mogen ze kiezen welke paleistour ze willen volgen. Elke route heeft een eigen symbool. Vanuit het station vertrekken steeds drie voertuigen tegelijk. Halverwege de rit worden ze opgesplitst richting de verschillende themaroutes, om na afloop weer bij elkaar te komen.

De eerste route staat in het teken van stoere helden, met harnassen en wapens. Het gevaar ligt daar op de loer. De tweede route draait volledig om muziek, met magische instrumenten die zorgen voor bijzondere klanken. De derde route laat passagiers wegdromen in een zachtaardige, zoete wereld vol liefde.

Symbolica wordt voorzien van een groot aantal interactieve speciale effecten, die inzittenden kunnen activeren met behulp van een speciaal bedieningspaneel. Dat paneel bevindt zich op de eerste rij van de karretjes.

De Efteling heeft de afgelopen maanden al meerdere scènes van de miljoenenattractie onthuld. Zo kennen we nu het mysterieuze Observatorium, de botanische plantenkas Botanicum, de keuken van koksmaatje Polle en de enorme Koningszaal. Ook liet men beelden zien van een groot balkon dat uitkijkt over een indrukwekkend miniatuurlandschap. Symbolica opent op zaterdag 1 juli.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be