Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Naïeve Facebook-gebruikers trappen massaal in nepprijsvraag met gratis Efteling-kaartjes

10-05-2017, 23.40 uur

De Efteling is het slachtoffer geworden van een spambericht op Facebook. Daarin staat dat gebruikers gratis entreekaarten voor het pretpark krijgen als ze een korte enquête invullen. Veel deelnemers hebben geen idee dat het om een nepactie gaat.

De valse prijsvraag is inmiddels al duizenden keren gedeeld. "Krijg 2 Gratis Efteling Tickets om de 70ste verjaardag te vieren!", staat bij de misleidende Facebook-post. Wie erop klikt, wordt doorgestuurd naar de website efteling.co-win2017.us, met de tekst "Nog 143 tickets over!" en het logo van het pretpark.

Vervolgens krijgen deelnemers drie vragen voorgeschoteld: "Heeft u ooit de Efteling bezocht?", "Bent u ooit met vrienden of familieleden bij de Efteling geweest?" en "U vindt de Efteling leuk voor zijn... attracties/ritten/weet ik niet".

Wie alle vragen heeft beantwoord, moet een link naar de fopactie delen op Facebook met de zin "Bedankt voor mijn Tickets!". De bedrieglijke site belooft twee toegangsbewijzen, maar vervolgens gebeurt er niks.

Efteling-fans hebben waarschijnlijk snel door dat er iets niet klopt: het attractiepark bestaat in 2017 geen zeventig maar 65 jaar. "Dit is niet afkomstig van de Efteling", reageert het park in een verklaring. "Wij betreuren het dat deze actie anders doet vermoeden."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be