Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Efteling

Naïeve Facebook-gebruikers trappen massaal in nepprijsvraag met gratis Efteling-kaartjes

10-05-2017, 23:40 uur | Reacties

De Efteling is het slachtoffer geworden van een spambericht op Facebook. Daarin staat dat gebruikers gratis entreekaarten voor het pretpark krijgen als ze een korte enquête invullen. Veel deelnemers hebben geen idee dat het om een nepactie gaat.

De valse prijsvraag is inmiddels al duizenden keren gedeeld. "Krijg 2 Gratis Efteling Tickets om de 70ste verjaardag te vieren!", staat bij de misleidende Facebook-post. Wie erop klikt, wordt doorgestuurd naar de website efteling.co-win2017.us, met de tekst "Nog 143 tickets over!" en het logo van het pretpark.

ZIE OOK: 'Gratis naar de Efteling door kopiëren van streepjescode'

Vervolgens krijgen deelnemers drie vragen voorgeschoteld: "Heeft u ooit de Efteling bezocht?", "Bent u ooit met vrienden of familieleden bij de Efteling geweest?" en "U vindt de Efteling leuk voor zijn... attracties/ritten/weet ik niet".

Wie alle vragen heeft beantwoord, moet een link naar de fopactie delen op Facebook met de zin "Bedankt voor mijn Tickets!". De bedrieglijke site belooft twee toegangsbewijzen, maar vervolgens gebeurt er niks.

Efteling-fans hebben waarschijnlijk snel door dat er iets niet klopt: het attractiepark bestaat in 2017 geen zeventig maar 65 jaar. "Dit is niet afkomstig van de Efteling", reageert het park in een verklaring. "Wij betreuren het dat deze actie anders doet vermoeden."

ZIE OOK: Nepnieuws massaal gedeeld: 'Sylvana Simons wil Efteling aanpakken vanwege racisme'

Reacties
Bijdrage